Nära oss

Transport

1995 invigdes Skarpnäcks t-banestation som är ändstation för gröna linjen nr 17 södergående. Enligt SL tar det 19 minuter att åka in till T-centralen. Det finns även bussar som tar dig på andra ledder i Stockholm, t ex till Farsta, Tyresö eller Kungens Kurva.

Äta

Flera restauranger finns i Skarpnäck.  Asiatiskt, italienskt, sushi, grill mfl. Det är bara att välja!

Fika

Givetvis finns det fikaställen i närheten. Några specialare är Brotorp, som särskilt vintertid är väldigt populärt på helgerna med sin närhet till skidspår, skridskosköar och promenadstråk och Bergholmstorpet som har periodvis söndagsfika.

Mataffärer

I Skarpnäck finns Coop Nära, ICA, och flera mindre mataffärer med ett utbud av både svenska och utländska delikatesser.  Hemköp finns inom promenadavstånd.

Utbildning

Här finns två kommunala skolor, Skarpaby och Tätorp, som tillsammans omfattar hela grundskolan från förskoleklass till och med år 9.  Dessutom finns det sex stycken fristående grundskolor i Skarpnäck.  Förskoleverksamhet finns i kommunal och privat regi.  Här finns även Skarpnäcks folkhögskola.

Kultur

Kultur har alltid varit i centrum i Skarpnäck.  Kulturhus, bibliotek, mm medverkar för att kulturen blomstrar här.

Sjukvård

På Skarpnäcksfältet finns privata tandläkare och läkare, vill du till folktandvården finns en mottagning i närliggande Björkhagen. Vårdcentral, Apotek och BVC finns på Skarpnäcks torg. Närmaste sjukhus är SÖS.

Motion

Sommartid har Friskis & Svettis gratis utomhusjumpa och vintertid håller de till i Skarpnäckskyrkan.

För dig som vill ut i skog och natur med karta och kompass så håller Skogsluffarnas OK till i Brotorpstugan som ligger ett stenkast från vårt område.

Det finns ett antal gym i Skarpnäck, bl a Flex som erbjuder träning för alla åldrar och även en omtalad boxningsklubb som håller hus i utkanten av vårt omåde.

Handla

Granne med oss ligger Trädgårdshuset, som håller öppet från mars till oktober och säljer det mesta för din trädgård.

Med buss eller bil når man Farsta Centrum , ett av Stockholms största köpcenter.

Övrigt

Läs mer om vad som händer i Skarpnäcks stadsdel på stockholm.se.

Vill du bli av med saker du inte använder, eller vill du fynda? Då finns Återbruket.