Information om nya motorvärmare/laddboxar i garagen

Bakgrund

Under våren 2019 installerades nya motorvärmaruttag/laddboxar i garagen. Den nya tekniken är säkrare vid större belastning såsom elbilar utgör samt att reservdelar till den gamla tekniken blev allt svårare och dyrare att få tag på.

Förbrukningen mäts nu också individuellt.

Investeringen skedde i samarbete med statliga Klimatklivet. Där fick Molnflygaren ca 1,5 miljoner kronor.

Hur fungerar det?

Allmänt

Varje garageplats har en ny motorvärmare/laddbox. Den lyser med ett blått ljus och är redo att användas för din motorvärmare, elbil, elcykel, dammsugare m.m.

Motorvärmaren/laddboxen har två stycken uttag. Det ena är för elbil och laddhybrid (charger/laddare) och det andra är för motorvärmare m.m (socket/jordat uttag). All förbrukning mäts och priset per kWh är detsamma.

En viss elförbrukning ingår varje månad. Efter det kostar det per kilowattimme (kWh). Kostnaden hamnar månadsvis på din månadsavgift från Molnflygaren som betalas precis som vanligt.

Priser

Priset är för närvarande 2,50kr/kWh där 20kWh per månad ingår, vilket motsvarar en normalförbrukning av en motorvärmare.

Gällande prislista finns tillgänglig på molnflygaren.se.

Vad behöver jag som medlem göra?

För dig som inte är intresserad

Du behöver inte göra något men kan när som helst ändra dig. Den blå lampan som lyser har en elförbrukning som är försumbar. Bryt inte elen via huvudbrytaren då det kan påverka andra i din garagelänga.

För dig som vill ladda eller använda motorvärmare utan fjärrstyrning

Du kan använda uttagen precis som vilket eluttag som helst. Förbrukningen mäts och det som överstiger det som ingår hamnar på din månadsavgift till Molnflygaren. Du behöver inte göra något.

För dig som vill ladda eller använda motorvärmare med fjärrstyrning och se statistik över förbrukning

För att du ska kunna använda fjärrstyrning och se statistik över din förbrukning behöver du registrera dig för att sedan logga in med dator/mobiltelefon.

Gå till https://molnflygaren.se/registrera/ och följ instruktionerna.

Inom en vecka skickas inloggningsuppgifter och instruktioner till e-postadressen du uppgett.

Har du några frågor kring registrering så kontakta laddboxar@molnflygaren.se

Har du generella frågor så kontakta styrelsen@molnflygaren.se

Med vänliga hälsningar Styrelsen