Om Molnflygaren

Foto: Robert Lixandru

Direkt nordost om Skarpnäcksstaden söder om Stockholm ligger ett vackert radhusområde, eller bullerbyn som det också kallas. Här bor man med ena foten i naturen och den andra i storstaden. Det här är verkligen boendet för dig som inte är rädd för att hjälpas åt med att skapa det mest attraktiva boendet. Det är vi som bor här som gör Molnflygaren till den underbara plats det är.

Naturupplevelser och Stockholms innerstad på samma gång

Ett stenkast bort ligger Nackareservatet som erbjuder ett rikt friluftsliv. De många närbelägna sjöarna inbjuder till bad och lek hela sommaren och på vintern skid- och skridskoåkning. Det är lätt att vandra iväg på den välkända Sörmlandsleden, spela golf, paddla kanot, plocka svamp och bär.

19 minuter till Stockholm C med tunnelbana och tvärkommunikationer gör det enkelt att ta sig vart man vill.

Hitta i området

Se karta över området

Barnvänligt område

Området har flera lekplatser och i närheten finns lekvänlig skog och pulkabackar. Det är nära till skolor och förskolor, både kommunala och privata.

Genom åren har flera initiativ införts för att minimera onödig biltrafik i området. Bland annat finns transportvagnar uppställda som så man enkelt ska kunna flytta tyngre saker mellan bil och ytterdörren.

Det finns också en gemensamhetslokal att låna – perfekt för kalas, fester och andra tillställningar.

Under vår och höst brukar det anordnas en välbesökt loppis i området.

Ekonomi

I medlemsavgiften ingår uppvärmning, parkeringsplats i låst garage med el, ett utbud av comhems tv-kanaler, möjlighet att hyra träfflokal samt diverse maskiner, verktyg och stegar.

Medlemsavgiften är i förhållandevis låg med tanke på allt som ingår. Dock är det viktigt att du som flyttar hit känner att du trivs med sociala aktiviteter, såsom städdagar m.m. Med rätt inställning kan trädgårdsskötsel och enklare reparationer vara roligt!

Fjärrvärme och vatten

Området har en modern fjärrvärmeanläggning och ett trådlöst system för vattenavläsning. Man räknar ut medelförbrukningen i föreningen och därefter görs en avräkning årsvis där man antingen får tillbaka eller får betala in på nästkommande medlemsavgift. Ett system för att hålla nere förbrukningen helt enkelt.

TV, Bredband och telefoni

Föreningen ger dig som medlem ett basutbud med TV-kanaler genom Com Hem. Under hösten 2007 gjordes uppdateringar av detta nät till s.k. “Tre-Hål-i-Väggen”. Com Hem erbjuder de boende bredband, digital-TV och telefoni där medlemmarna tecknar avtal enskilt för dessa tjänster.

Sedan 2020 finns möjligheten att ansluta sig till IP Only och deras fibernät.

Elbilsladdning

Varje hushåll har tillgång till ett eget garage som ingår i månadsavgiften. I detta finns sedan 2019 möjlighet att ladda sin elbil där en viss elförbrukning ingår varje månad. Investeringen skedde i samarbete med statliga Klimatklivet. Där fick Molnflygaren ca 1,5 miljoner kronor.

96, 106 och 112 kvm

Det finns tre storlekar av husen i området.

Sophantering och miljötänkande

Genom att ha en s.k. sopsugsanläggning försvinner problemet med illaluktande sopor och ständiga besök av stora sopbilar. Dina hushållssopor  och bioavfall lägger du bekvämt i närmsta sopsug (max 50 meter gångavstånd) som via ett rörsysystem skickar soporna under Skarpnäck där de tas de omhand för vidare sortering och transport.

Två moderna miljöstugor för miljösortering finns i området och i närheten ligger dessutom insamlingscontainrar för glas, papper, plast mm. Två gånger per år tillhandahåller föreningen i samband med städdagarna containrar för annat bråte. De ska dock först och främst användas till trädgårdsavfall för föreningens gemensamma ytor.

Varmt välkommen till Molnflygaren!

Överlåtelsepriser

Årligen sammanställer vi överlåtelsepriser i området, vilket du finner här: överlåtelsepriser för Molnflygaren.