Om Molnflygaren

Foto: Robert Lixandru

Söder om Stockholm och direkt öster om Skarpnäcksstaden ligger vårt fina radhusområde. Här bor man med ena foten i naturen och den andra i storstaden. Vi som bor här hjälps åt att göra vårt område till den trevliga och välfungerande plats det är.

Naturupplevelser och Stockholms innerstad på samma gång

Ett stenkast bort ligger Nackareservatet som erbjuder ett rikt friluftsliv. De många närbelägna sjöarna inbjuder till bad och lek hela sommaren och på vintern skid- och skridskoåkning. Det är lätt att vandra iväg på den välkända Sörmlandsleden, spela golf, paddla kanot, plocka svamp och bär.

19 minuter till Stockholm C med tunnelbana samt tvärkommunikationer gör det enkelt att ta sig dit man vill.

Hitta i området

Se karta över området

Barnvänligt område

Området har flera lekplatser och i närheten finns skog och pulkabackar. Det är nära till skolor och förskolor, både kommunala och privata.

Genom åren har flera initiativ genomförts för att minimera onödig biltrafik i området. Bland annat har ett antal bommar satts upp vilka öppnas med bomnyckel .

Det finns också en gemensamhetslokal att låna – perfekt för kalas, fester och andra tillställningar.

Under vår och höst ordnas städ- och fixardagar.

Ekonomi

I medlemsavgiften ingår uppvärmning, parkeringsplats i låst garage med el, ett utbud av ComHems tv-kanaler, möjlighet att låna träfflokal samt diverse maskiner, verktyg och stegar.

Medlemsavgiften är förhållandevis låg med tanke på allt som ingår. Viktigt i sammanhanget är också att vi som bor här i möjligaste mån hjälps åt med sådant som enklare reparationer, målning, skötsel av gemensamma grönytor m.m.

Fjärrvärme och vatten

Området har en modern fjärrvärmeanläggning och ett trådlöst system för vattenavläsning. Medelförbrukningen i föreningen räknas ut och därefter görs en avräkning årsvis där man antingen får tillbaka eller får betala in på nästkommande medlemsavgift. Ett system för att hålla nere förbrukningen helt enkelt.

TV, bredband och telefoni

Föreningen ger dig som medlem ett basutbud med TV-kanaler genom Com Hem. Under hösten 2007 gjordes uppdateringar av detta nät till s.k. “Tre-Hål-i-Väggen”. Com Hem erbjuder de boende bredband, digital-TV och telefoni där medlemmarna tecknar avtal enskilt för dessa tjänster.

Sedan 2020 finns möjligheten att ansluta sig till IP Only och deras fibernät.

Elbilsladdning

Varje hushåll har tillgång till ett eget garage som ingår i månadsavgiften. I detta finns sedan 2019 möjlighet att ladda sin elbil där en viss elförbrukning ingår varje månad. Investeringen skedde i samarbete med statliga Klimatklivet vilket innebar att Molnflygaren fick ett bidrag med ca 1,5 milj kr.

96, 106 och 112 kvm

Husen i området är av tre storlekar.

Sophantering

Två miljöstugor för miljösortering finns i området och i närheten finns  insamlingscontainrar för glas och tidningar.  För hushållssopor håller ett nytt system på att tas fram.

Varmt välkommen till Molnflygaren!

Överlåtelsepriser

Årligen sammanställer vi överlåtelsepriser i området, vilket du finner här: överlåtelsepriser för Molnflygaren.